Sanacija sjevernog pročelja VSZ Trg 22. lipnja 4 d, e, f

Objava: 02.04.2020

Započeli su radovi na sanaciji sjevernog pročelja VSZ Trg 22. lipnja 4 d,e, f u Sisku. Toplinska izolacija vanjskih zidova, grijanog prostora, sjevernog pročelja, izvodi se ETICS klasificiranim fasadnim termo sustavom za kontaktne fasade- sustavi na bazi kamene vune s koef.topl. provodljivosti  λ < 0,035 [W/(mK)] debljine 10 cm. Radovi na poboljšanju energetske učinkovitosti nisu sufinancirani iz ESI fonda već suvlasnici samostalno financiraju radove.

Radovi se izvode u skladu s izrađenom projektnom dokumentacijom, a čija je glavna svrha zadovoljiti trenutne zahtjeve u pogledu racionalne uporabe energije, smanjenjem troškova za grijanje/hlađenje.

OPIS PROJEKTA: Poboljšanje energetske učinkovitosti višestambene zgrade

CILJ PROJEKTA: Smanjiti troškove za grijanje / hlađenje te povećati ugodnost življenja i boravka u energetski učinkovitijem kućanstvu

Nakon izrade toplinske izolacije sjevernog pročelja smanjit će se potreba zgrade za grijanjem i hlađenjem. Učinak implementacije građevinskih mjera osjetit će krajnji korisnici, suvlasnici VSZ Trg 22. lipnja 4 d, e, f.